اورمو ایشچیلری : یکی از حوادثی که اخیرا در آذربایجان توانست در صدر اخبار خبرگزاریها قرار گیرد زلزله مورخه 21 مرداد ماه در منطقه قره داغ آذربایجان بود که حکومت مرکزی، سعی در پنهان کردن آن داشت. این پنهان کاری از زاویه های مختلفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تحلیل گران جنبش سبز، آن را ناشی از عدم مدیریت صحیح در سیستم حکومتی دانسته و اظهار نمودند که غرضی در کار نبوده بلکه سیاستهای غلط حکومتی موجب عدم اطلاع رسانی در آن گردیده است ، گرچه هزینه این امر بیش از آنچه دولتمردان و مخصوصا رهبری تصور میکرده، بوده است. فعالین حرکت ملی آذربایجان با نگرشی دیگر به موضوع نگاه کرده و آن را مورد ارزیابی قرار داده و آن را عدم توجه حاکمیت به موضوع ملیتها تلقی کرده اند.فعالین
حرکت ملی آذربایجان با استناد به اخبار و مصاحبه هایی که از طرف ارگانهای منسوب به حاکمیت منتشر شده ، طبق آن در عمدی بودن عدم نجات آسیب دیدگان از زیر آوارکه موجب کشته شدن عده کثیری از هموطنانمان گردید، هیچگونه تردیدی نمی کنند.( متاسفانه هیچوقت آماردرستی از کشته ها منتشر نشد) تنها امدادگران، مردم محلی و افرادی که از استانهای همجوار بودند، توانستند عده زیادی را از زیر آوارها نجات دهند . بنا به مصاحبه های مقامات دولتی از جمله نماینده ورزقان در مجلس بعد از 24 ساعت ستاد بحران در استان تشکیل یافته ودر هفت ساعت اول بعد از زلزله هیچگونه امداد رسانی انجام نگرفته و نیروهای دولتی نیز دست به هیچ اقدامی نمی زنند، با وجود اینکه از اولین ساعات وقوع زلزله رئیس ستاد بحران کشور آقای حسن قدمی در منطقه حادثه حضور یافته بودند. در شب نیز با دستاویز اینکه امکانات امدادی وجود ندارد، آقای حسن قدمی دستور تعطیلی امدادرسانی را صادر می کنند.رادیو تلویزیون دولتی نیزکه زیر نظر رهبری آقای خامنه ای اداره می شود، از انعکاس هرگونه اخبار مربوط به زلزله خوداری کرده و برنامه جنگ شادی برگزار کرده و تنها با چند زیرنویس، وقوع زلزله را اعلام می کند. بر رسی و دقت در این امر، نه تنها بی دقتی در مدیریت را نمی رساند بلکه حاکی از عمدی بودن عدم همکاری گروههای امداد و نجات دولتی بوده و می باشد. با وجود اینکه در مناطق زلزله زده هیچ امکانات دولتی در مورخه 22 مرداد ماه وجود نداشته ، آقای حسن قدمی رئیس ستاد بحران کشور در مصاحبه با ایسنا میگوید نیازی به کمکهای استانهای همجوار نیست. ضمن عدم کمکهای خارجی از جمله کمکهای دولتهای ترکیه و آذربایجان که می گویند عدم قبولی این کمک ها با توجه به مسایل سیاسی بوده است که ما نسبت به آن حرفی نداریم .(گر چه این امر رسما اعلام نشده اما نیروهای اطلاعاتی به کسانی که از طرف اطلاعات تهدید میشده اند گفته اند) اما عدم پذیرش کمکهای استانهای همجوارچه دلیلی میتواند داشته باشد و حاکمیت چه توجیهی نسبت به آن دارد؟ حالا آقایان اصلاح طلب ها و خلجی ها چگونه این موضوع را ارزیابی میکنند ما آن را به وجدان خود آنها واگذار می کنیم تا صادقانه قضاوت کنند.
رهبری بعد از 30 ساعت در یک سطرونیم به زلزله زدگان پیام تسلیت ( بعد از کاخ سفید امریکا) فرستاده است. جناب احمدی نژاد ریاست محترم جمهور یک روز زودتر از موعود مقرر برای شرکت در کنفرانس اسلامی عازم عربستان می شود و رئیس هلال احمرنیز به لیبی می روند. آیا تمام اینها بی توجهی به عمق فاجعه را نشان نمیدهد؟
در زمانی که همه مطبوعات دولتی و رادیو تلویزیون مقام عظمای دیکتاتوری ولایت فقیه در برابر این فاجعه بزرگ سکوت کرده بودند، تنها رسانه ای که توانست صدای مظلومیت مناطق زلزله زده را به گوش مردم آذربایجان رسانیده و در جهان منعکس کند تلویزیون گوناذ تی وی بود. گوناذ تی وی توانست در مدتی بسیار اندک عده زیادی از جوانان داوطلب آذربایجانی را بسیج نموده و آنها را به دور افتاده ترین مناطق زلزله زده بفرستد و این جوانان پرشور و انقلابی و جان بر کف ضمن کمکهای بی دریغ به مردم با تهیه عکس و فیلم اخبار زلزله را در مدتی بسیار کوتاه و تحسین برانگیز به تمام نقاط دنیا از طریق گوناذ برسانند. تلاش شبانه روزی مدیریت گوناذ نقطه بسیار عطفی در حرکت ملی آذربایجان در زمینه خبر رسانی زلزله بود. جوانان ما بدون واهمه از فشارهای دژخیمان وزارت اطلاعات و بدون اینگه گرایشات فکری و جناحی را در داخل در نظر بگیرند ، همه دست به دست هم داده و برای هدفی مقدس ، همانا که کمک به زلزله زدگان بود، با رهنمودهای گوناذ بسیج شده بودند و شاید در طول عمر 8 ساله گوناذ، چنین اتفاقی ، کم نظیر بود. این حرکت آن را ثابت کرد، آنهایی که فکر میکردند که حرکت ملی آذربایجان نمی تواند متشکل شود، خیالی باطل بوده و می باشد.
این حرکت بسیار موثر گوناذ، رژیم راسیستی تهران را به قدری به خشم آورد که با تمام نیرو به تبلیغ بی امان بر علیه گوناذ و حرکت ملی آذربایجان وا میدارد. اغلب خطبه های نمازهای جمعه شهرهای آذربایجان در هفته گذشته بر علیه گوناذ تی وی و شخص احمد اوبالی و حرکت ملی آذربایجان بود و دهها سایت بر علیه ان مطلب نوشته و حتی اعلامیه هایی جعلی با نام دانشجویان تبریز از طرف وزارت اطلاعات، نوشته شده و پخش گردیده است. این مطلب آن را می رساند که عملکرد گوناذ در سطح افکار عمومی آذربایجان نه تنها مقبول، بلکه بسیار موثر بوده است.
اما آن چیزی که برای ما و فعالین حرکت ملی آذربایجان مطرح می شود آن می باشد که این شور و شوقی که در جامعه ما بوجود آمده، چگونه میتوانیم به پاسداری از این حرکت بپردازیم؟ زلزله آذربایجان واقعا یک فاجعه بسیار دردناکی برای ملت ما بود اما با بررسی دقیق آن دستاوردهای بسیار خوبی نیز برای ما داشته، که چگونه بر بحرانهای تشکیلاتی خویش غلبه کنیم. تنها با ایثار و از خود گذشتگی فعالین و مخصوصا مدیریت گوناذ میتواند واقعیتهایی که برای ما رویایی به نظر می رسید، شکل عملی و واقعی به خود بگیرد. این شور و شوقی که در جامعه ما بوجود آمده و زمینه های عینی آن مهیا شده ، تنها با ایثار میتواند تمام نیروهای حرکت ملی را به دور خود جمع نماید. ما میتوانیم از نقطه های مشترکی که داریم به تحمل همدیگر بپردازیم و تضادهای خودمان را حل و فصل نماییم قطعا به نتایج بسیار مثبتی میتوانیم دست یابیم، و به خاطر مصالح حرکت ملی آذربایجان جاه طلبی ها و کین و کدورتها را فراموش کنیم و به این مسئله بیاندیشیم که چگونه میتوانیم وحدت ملی در بین خود بوجود بیاوریم ، وحدتی که تمام گروههای فکری در آن اشتراک عملی داشته باشند از طرفداران استقلال و فدرالیسم گرفته تا تمام شخصیتهای ملی ما و لو اینکه با مدیریت گوناذ دارای یک فکر و اندیشه ای نباشند. ما باید دراین شرایط حساس یک مجلس ملی برای آذربایجان در تبعید تشکیل دهیم. باید این را قبول کنیم که مجلس از طرفداران یک فکر تشکیل نمیشود بلکه عصاره تمام فکرها و اندیشه های مختلف اجتماعی بوده و میتواند باشد و اما تصمیم آن میتواند برای حرکت ملی آذربایجان ، بسیار ارزشمند باشد و حرکت ما را از حالت سکون در آورده و سیال سازد و آن وقت نیز ما میتوانیم اعتماد عمومی جامعه آذربایجان را در داخل به خود جلب نماییم. و باز ما باید آن را قبول کنیم که جهان آبستن حوادث بسیار بزرگی است و اتفاقات جهانی حتی فراتر از تصور ما بوده و می باشد و روند این حوادث بقدری سریع است که ما قادر به تحلیل همه آنها نبوده و نمی باشیم و طلب زمان نیز آن است که در زیر مجموعه ای قرار داشته باشیم و قطعا این مجموعه می تواند در نجات ملت ما نقشی تعیین کننده داشته باشد، و آن مجموعه جز مجلس ملی چه میتواند باشد؟ ضمن آنکه ما تمام پتانسیلهای خود را به کار میگیریم ، باب دیالوگ با جهان را نیز بر خود هموار می سازیم.
گوناذ تی وی میتواند با پتانسیلهای موجود و همچنین بوجود آمده در شرایط کنونی آذربایجان در این خصوص گامهای عملی بردارد و با فراخوانی از تمام گروههای سیاسی و تشکیل گروههای حسن نیت با همکاری و همخوانی با تمام گروههای موجود ، میتواند باب مذاکرات را گشوده وبا اختصاص برنامه هایی به این گروهها ، بدون مداخله در افکار و اندیشه های آنها ، زمینه های عینی این همبستگی را بوجود بیاورد. قطعا ما میتوانیم نتیجه های بسیار مثبت و مطلوبی به دست آوریم. چه اشکالی دارد حتی این تشکل بر خلاف افکار اندیشه های فردی باشد. ما باید بپذیریم که حرکت و عملکرد ما حرکتی موازی است و ما نباید نسبت به نفی همدیگر بپردازیم .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر