اورمو ایشچیلری: دویچه وله:رژیم اسد با تعیین مهلتی ۲۴ ساعته مخالفان را تهدید کرد که در صورت ادامه مبارزه دست به حمله گسترده نظامی خواهد زد. آمریکا اعلام کرد که برای اطلاعرسانی بهتر سیستمهای ارتباطی در اختیار مخالفان اسد قرار داده است.
در روز پنجشنبه (۱۴ ژوئن/۲۵ خرداد) یک سایت خبری وابسته به دولت سوریه اعلام کرد اگر مخالفان سلاحهای خود را بر زمین نگذارند، ارتش این کشور دست به حمله نظامی گسترده خواهد زد. ارتش سوریه به مخالفان تنها ۲۴ ساعت مهلت داده است.
در این گزارش همچنین آمده است که دولت سوریه این تصمیم را به اطلاع کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و
اتحادیه عرب نیز رسانده است. گروههای مخالفان بر این باورند که رژیم اسد میکوشد که شهروندان سنیمذهب را از مناطق مشخصی بیرون راند تا بتواند حضور اقلیت علوی در این مناطق را حفظ کند.
شهر الحفه ویران و خالی از سکنه
برای نخستین بار صلحبانان سازمان ملل موفق شدند از شهر ساحلی الحفه در استان لاذقیه بازدید کنند. این شهر در روزهای گذشته شاهد نبردهای خونینی میان ارتش و مخالفان بود.
خبرنگارانی که صلحبانان را به این شهر همراهی کردهاند، گزارش میدهند که ساختمانهای شهر به شدت آسیب دیدهاند و در حال حاضر شهر خالی از سکنه است.
دولت سوریه پیشتر با صدور بیانیهای اعلام کرده بود که ارتش این کشور توانسته "الحفه" را از "حضور تروریستها پاکسازی" کند. به گفته مخالفان، ارتش سوریه به طور هدفمند به مناطق سنینشین حمله کرده و دستکم ۸۰ تن را کشته است.
آمریکا: ارسال وسایل ارتباطی به مخالفان اسد
دولت آمریکا اتهامات اخیر خود علیه روسیه مبنی بر ارسال تسلیحات به سوریه را تا حدودی تصحیح کرد. پیشتر هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته بود که روسیه با ارسال هلیکوپترهای جنگی به سوریه از سرکوب مردم این کشور توسط رژیم اسد حمایت میکند.
ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ضمن تصحیح این خبر تاکید کرد که سخنان هیلاری کلینتون موضوع تازهای نیست و مسئله بر سر تعمیر هلیکوپترهای ارتش سوریه توسط روسیه است که احتمالاَ رژیم اسد از آنها در سرکوب مردم خود مورد استفاده قرار میدهد.
ویکتوریا نولاند همچنین از ارسال وسایل و فناوری ارتباطی برای مخالفان رژیم اسد گزارش داد. این اقدام به منظور انتقال بهتر اطلاعات در درون سوریه صورت گرفته است.
نولاند تصریح کرد که این تصمیم واشنگتن در راستای استفاده آزاد از اینترنت صورت میگیرد و به مخالفان اجازه خواهد داد اطلاعرسانی بهتری با یکدیگر داشته باشند.
هنوز گزارشی از جزییات این کمک آمریکا به مخالفان اسد منتشر نشده است. یک منبع آگاه در اینباره گفت احتمال میرود که تلفنهای مجهز به سیستم "جیپیاس" بخشی از این کمکها باشد. این منبع آگاه افزود: «از این طریق میتوان به سرعت از جنایات رژیم در مناطق مختلف سوریه آگاهی یافت.»
وزیر خارجه آلمان: تثبیت رژیم اسد به سود روسیه نیست
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، در حاشیه کنفرانس منطقهای در کابل از روسیه خواست که در حل بحران سوریه نقشی فعال داشته باشد. وستروله تصریح کرد که "تثبیت رژیم اسد به عنوان دشمن حقوقبشر" نمیتواند در راستای تامین منافع روسیه باشد.
روسیه به همراه چین تا کنون از تصویب هر قطعنامهی الزامآور علیه سوریه در شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری کرده است.
شمار آوارگان سوریه در کشورهای همسایه افزایش یافته است. سوریان پناهجو در اردن
بریتانیا نیز خواهان تشدید تحریمهای بینالمللی علیه رژیم اسد شد. لیال گرانت، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، گفت: «ما روزانه شاهد کشتارهای جدیدی در سوریه هستیم.» به گفته گرانت زمان زیادی برای اجرای برنامه شش مادهای کوفی عنان باقی نمانده است.
سفیر بریتانیا تصریح کرد که تلاشها باید در جهتی باشد که این برنامه به موفقیت بیانجامد و این امر تنها در صورتی ممکن است که شورای امنیت حکومت سوریه را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.
حضور ایران مانعی برای برپایی نشست گروه تماس
کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه، بار دیگر خواستار تشکیل یک گروه تماس برای حل بحران سوریه شد. عنان خواهان حضور ایران در این نشست است، اما ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی را «نه بخشی از راه حل، بلکه بخشی از مشکل سوریه» قلمداد میکند. ایران مهمترین حامی اسد در منطقه به شمار میرود.
دو دیپلمات سازمان ملل به خبرگزاری رویترز گفتند که امیدوارند این نشست در تاریخ ۳۰ ژوئن برگزار شود. به گفته دیپلماتهای سازمان ملل شرکت ایران در این نشست همچنان یک از موضوعات مورد مشاجره است.
احمد فوزی، سخنگوی عنان، تصریح کرد که نماینده سازمان ملل خواهان دستیابی به یک مصالحه فوری در باره شکل و موضوعات این نشست است. به گفته وی عنان قصد ندارد که پیشنهادات جدیدی را مطرح کند، بلکه بیشتر در پی تقویت برنامه شش مادهای خود و ایجاد تضمینهایی برای اجرای آن است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر