۱۳۹۰ شهریور ۳۰, چهارشنبه

مردم را گول میز نند: تاکید محیط زیست بر جمع آوری نمک های دریاچه اورمیه

اورمو ایشچیلری :تبریز سسی : در حالیکه ‌سطح دریاچه اورمیه به صورت چشمگیری کاهش یافته و پهنه‌های وسیع شوره‌زار در این ناحیه ایجاد شده، اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی بر جمع آوری نمک های سطح دریاچه اورمیه تاکید دارد.
عبداله رسولی، معاون نظارت و بازرسی اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی، در جلسه بررسی وضعیت دریاچه اورمیه با بیان اینکه این که تلاش سازمان محیط زیست بر مرتفع شدن مشکل قانونی جمع آوری نمک های سطح دریاچه اورمیه معطوف
شده است افزود: با برداشت نمک از سطح دریاچه اورمیه مشکلات مربوط به احتمال بادهای نمکی از بین می رود.
رسولی همچنین با بیان اینکه اراضی در معرض فرسایش قرار دارد، اظهار داشت: افزایش غلظت نمک موجود در آب دریاچه باعث کاهش شدید تراکم آرتمیا شده و در نتیجه ظرفیت دریاچه برای پذیرش پرندگان آبزی به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه ایجاد سدهای مرتعی با هدف تامین آب‌های مورد نیاز اطراف دریاچه ضروری است بر کنترل سیلاب‌ها، نمک‌شویی و استفاده از آنها برای کاهش استفاده از ذخایر زیرزمینی تاکید کرده و افزود: برای نجات دریاچه اورمیه نباید به موضوع انتقال آب اکتفا کنیم بلکه راهکارهای جانبی نیز باید مورد توجه باشد.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اکتفا به انتقال آب به دریاچه اورمیه تنها راه نجات این دریاچه نیست تصریح کرد: باید به روش‌های اصلاح کشت و استفاده از منابع محلی توجه جدی شود.
رسولی با اشاره به اینکه استفاده از گونه‌های گیاهی ویژه آب‌شور در بستر دریاچه اورمیه نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد که به صورت کمربند سبز و پس از آب‌شویی کاشت شود ادامه داد: بهره‌برداری اقتصادی از این گیاهان نیز می‌تواند انجام شود چرا که ۲۴ درصد تخم‌های این گیاهان حاوی روغن گیاهی است.
 ضرورت ایجاد مرکز تخصصی تحقیقات دریاچه اورمیه
معاون نظارت و بازرسی اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه کاهش برخی هزینه‌ها از جمله هزینه‌های ایجاد باران‌های مصنوعی می‌تواند در فرآیند مدیریت منابع طبیعی رخ دهد بر ایجاد مرکز تحقیقات دریاچه اورمیه به صورت اختصاصی تاکید کرد و افزود: ظرفیت‌های لازم برای ایجاد این مرکز در استان وجود دارد و محلی موثق برای استناد به آمار و اسناد در این زمینه ایجاد شود و در ر صورت ایجاد این مرکز خواهیم توانست در زمینه نحوه کنترل منابع آبی، تغییر روش‌های کشت و نیز ارائه الگوی کشت‌های جدید عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست باید در قبول مسئولیت دریاچه اورمیه با توجه به قدرت اجرایی خود تصمیمی جدی بگیرد ادامه داد: احیای دریاچه اورمیه باید با توجه به امکانات منطقه و مدیریت منابع صورت گیرد و مردم بومی خود در این زمینه پیشگام باشند و در طرح‌های ارائه شده باید منافع کشاورزان مورد توجه قرار گیرد تا شاهد همراهی کشاورزان باشیم.
احیای دریاچه اورمیه نیازمند همگرایی همگانی است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: اگر آب‌های سدهای موجود نیز باز شود آب آنها به دریاچه اورمیه نخواهد رسید.
خلیل ساعی با بیان اینکه همایش نجات دریاچه اورمیه همزمان با روز کاهش بلایای طبیعی در تبریز برگزار می‌شود گفت: احیای دریاچه اورمیه به همگرایی همگانی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه پاکسازی مسیرهای منتهی به دریاچه اورمیه الزامی گفت: باید مسیرها پاکسازی شوند تا آب براحتی در آن ها بدون هیچگونه تلفاتی جریان داشته باشد.
ساعی با بیان اینکه در حال حاضر طرح پاکسازی و لایروبی مسیر رودخانه‌ها به مدت ۱۰ روز است که با همکاری سازمان آب منطقه‌ای آغاز شده است افزود: هم اینک برگزاری سه جلسه در هفته به ریاست معاون عمرانی استاندار در زمینه احیای دریاچه اورمیه انجام می‌شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه وضعیت فعلی دریاچه اورمیه برای هر آذربایجانی‌تاسف‌برانگیز است و باید در این زمینه مدیریت همگانی صورت گیرد افزود: استفاده از نظرات تخصصی تشکل‌های مردمی در همایش نجات دریاچه اورمیه در کنار نظرات متخصصان مورد توجه بوده و امیدواریم این همایش همزمان با روز کاهش بلایای طبیعی در تبریز به احیای دریاچه اورمیه منتهی شود.
۲۹ شهریور
دبیر انجمن نجات دریاچه اورمیه نیز در این نشست گفت: محیط زیست به رسالت خود در احیای دریاچه اورمیه عمل نکرده و بایستی از تناقض‌گویی پرهیز کند.
مصطفی قنبری با بیان اینکه در زمینه دریاچه اورمیه تصمیمات مشخص و قابل اجرا باید اتخاذ شود، گفت: تاکنون تصمیمات متعددی در زمینه دریاچه اورمیه گرفته شده که به واسطه نداشتن زمینه اجرا و تضمین‌های لازم با مشکل مواجه بوده‌ایم.
دبیر خانه کشاورز آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه برای عمل به مصوبات باید همگرایی و همراهی لازم در میان ارگان‌های مختلف وجود داشته باشد تا شاهد اتلاف بیش از پیش منابع آبی در حوزه آبریز دریاچه اورمیه نباشیم ، خواستار تعیین تکلیف اداره کل محیط زیست در زمینه دریاچه اورمیه شد و گفت: محیط زیست باید در زمینه رسالت خود تعیین تکلیف نهایی کند تا شاهد اقدامی عملی در این راستا باشیم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر