اورمو ایشچیلری :نماینده پارلمان جمهوری آزربایجان: حکومت ایران به جای سرکوب معترضین آزربایجانی به خواسته ها یشان پاسخ دهد. خانم قنیره پاشایه وا یکی از نماینده گان با نفوذ پارلمان ونزدیک به حزب حاکم جمهوری آزربایجان، طی مصاحبه ای با شبکۀ بین المللی گوناز تی وی حمایت خود و مردم آذربایجان شمالی را ازمعترضین آذربایجان جنوبی ابراز داشته وپاسخ شدیداللحنی به مسئولین رژیم جمهوری اسلامی داد.
اعضای مجلس اصولگرای هشتم ایران در حالی با طرح انتقال آب از استان آذربایجان شرقی و اردبیل به دریاچه ارومیه مخالفت کرده اند که در طول دو سال گذشته طرح های انتقال آب با وسعت بسیار بزرگتر و مسیرهای طولانی تر در کشور، به ویژه برای انتقال آب به شهر مذهبی قم انجام شده است. البته این تنها پروژه انتقال آب با حجم و بودجه بسیار سنگین نیست بلکه با تصویب دولت محمود احمدی نژاد مجلس با طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان نیز موافقت کرده است.
با رد طرح دوفوریتی برای نجات دریاچه ارومیه از طرف مجلس شورای اسلامی روز دوازدهم شهریورماه در شهرهای اورمیه و تبریز چندین هزار نفر از مردم آزربایجان برای حمایت از دریاچه ارومیه بار دیگر، به خیابانها ریخته و برای نجات دریاچه شعار سر دادند. تظاهرات معترضان به وضعیت دریاچه ارومیه در شهرهای ارومیه و تبریز با هجوم نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شد. نیروهای ضد شورش در هر دو شهر برای پراکندهکردن مردم از گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی استفاده کرده وصدها نفر ازمعترضین را دستگیر و روانه زندان کرد.
خانم قنیره پاشایه وا در مصاحبه یک ساعته با تلویزیون گوناز تی وی به مسائلی مختلف ازجمله دریاچه اورمیه و سیاست های رژیم در رابطه با آزربایجان شمالی و جنوبی پرداخت.
وی دررابطه با دریاچۀ اورمیه گفت: " خشکاندن عمدی دریاچۀ اورمیه ظلمی است که برعلیه ملت ما رواداشته میشود. تعقیب وفشارها بر مردم ما که خواسته های به حق خود رابه زبان میآورند مارا بصورت جدی ناراحت کرده است. ریختن خون انسانهای ما تمام ترکان آزربایجان را درهر کجای دنیا که باشد رنجانده وما باید صدای به حق خواهران وبرادرانمان، در آزربایجان جنوبی را در هر کجای دنیا که هستیم باید به گوش جهانیان برسانیم."
"به نظرمن حکومت ومسئولین ایران باید به جای فشار و تحت تعقیب قراردادن معترضین آزربایجانی بهتراست به صدای حق آنان گوش داده و به خواسته ها ومطالباتشان پاسخگوباشد، چون مردم ما هیچ خواسته ای غیر عادی وناحق نداشته، چه درمورد دریاچۀ اورمیه وچه درمسائل دیگر."
ایشان همچنین افزود: "میخواستم برادران وخواهرانم درآزربایجان جنوبی بدانند که ما به اندازه آنان درمورد دریاچۀ اورمیه ناراحتیم. ما در هرکجای دنیا که باشیم چه ایران، آزربایجان جنوبی یا شمالی،گرجستان،روسیه ویا در سایر نقاط دنیا فرق نمیکند اگر ما ترکیم، آزربایجانی هستیم،و اگر انسان هستیم نباید به این مسائل لاقید بمانیم. مااگر مانع ازخشکاندن عمدی دریاچۀ اورمیه نشویم درآینده با پروسه های بدتری روبرو خواهیم شد."
ازخانم قنیره پاشایه وا سوال میشود- امروزخود رژیم هم قبول دارد که در خشکیدن دریاچه اورمیه مقصردولت است،همانطور که سایت تابناک، یکی از تریبون های "مجمع تشخیص مصلحت نظام " نیزاین مسئله را صراحتا نوشته بود، ولی در مسئله جلوگیری ازخشک شدن دریاچه و راه حل آن مردم را فریب میدهند، به گفته خود مسئولین دریاچه تا دو سال دیگرخشک خواهد شد ولی طرح پنج ساله ارائه میدهند، ویا بدون درنظر گرفتن اینکه رود ارس یک رود بین المللی بوده تنها درمالکییت ایران نمیباشد، ازطرح کانال کشی رود ارس به دریاچۀ اورمیه صحبت میکنند، تا بدین منوال آزربایجان شمالی نیزبا استفادۀ تمام آب ارس ازطرف ایران مخالفت کند و این بار نیزخشکیدن دریاچه را به گردن آزربایجان شمالی گذاشته برادران جنوب وشمال را رودرروی هم قرار دهند.نظرتان در این باره چیست؟
ایشان دراین مورد میگوید: "ما باید ازتمام سناریوهای طوطئه، مردم خود را به طور مفصل با خبر نمائیم، البته درست است رژیم ایران باسناریوی وقت کشی می خواهد دریاچۀ اورمیه را بخشکاند، ولی بدون وقت کشی می توان جلو سدهای بسته شده مقابل رودخانه های مشرف به دریاچه را باز کرده وبدین طریق ازخشکیدن ان جلوگیری کرد، والا طرحهای چند ساله باعث خشک شدن دریاچه خواهد شد. از آنجائیکه دریاچۀ اورمیه منبع حیات انسان های ماست، مردم ما نباید فریب این سناریوهای فریبکارانه را بخورند ونباید از خواسته های به حق خویش عقب نشینی کنند."
خانم پاشایه وا درباره سیاست های حکومت ایران در رابطه با آزربایجان جنوبی اظهارداشت: "امروز در دنیا به غیراز ایران کشوری وجود ندارد که تخمینأ نصف اهالیش از یک ملتی بوده ومحروم از تحصیل به زبان مادریش باشد. درعصر بیست ویکم همچنین کشوری را در هیچ جای دنیا نمیتوان پیدا کرد. تحصیل به زبان مادری حق مسلم آنسانهاست. ما میدانیم که آزربایجان بزرگ سرزمین پهناوری است که با عقد قراردادهای گلستان و ترکمنچای به دوقسمت جدا شده است،از آن تاریخ درمیان ملت ما مفاهیم آزربایجان شمالی و جنوبی بوجود آمده است."
وی همچنین درمورد سیاست های جمهوری اسلامی گفت: "ازطرف دیگر رژیم جمهوری اسلامی بدون درنظر گرفتن نصف اهالی مناطق مختلف ایران که ترکان آزربایجان هستند، برعلیه ملت ودولت آزربایجان سیاست گزاری میکند. بدون شک ملت ما نمیتواند به سیاست های دولت ایران لاقید بماند.این مسائل خواهران وبرادرانمان در آزربایجان جنوبی را به طور جدی ناراحت میکند. جمهوری اسلامی ایران با ارمنستان یعنی کشوری که 20 درصد ازخاک ما را اشغال ، یک میلیون نفراز مردم ما را از وطن آباواجدادی خود رانده، درشهر خوجالی منطقه قره باغ دست به نسل کشی زده ومردم مسلمان آزربایجان را در قره باغ بیرحمانه قتل عام کرده است، روابط دوستانه برقرارکرده وبه ارمنستان اشغاگر کمک میکند. این مسئله همان قدرکه مردم آزربایجان شمالی را ناراحت میکند برادران وخواهرانمان در آزربایجان جنوبی را نیز ناراحت میکند. حکومت ایران با سیاست های اشکارخودبرعلیه آزربایجان از راه های مختلف و با اتهامات دروغین می خواهد جمهوری آزربایجان را در میان برادران جنوب بدبین جلوه دهد. ولی مردم در آزربایجان جنوبی همه چیزرابهتردرک می نمایند."
وی همچنین تهدیدهای مسئولین جمهوری اسلامی درچند ماه گذشته و خصوصا تهدید های حسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را غیرجدی تلقی کرده، خنده آورخواند و گفت: " بهتر است که ایشان با کارهای کشور خودش مشغول باشد. خیلی متاسفم ازاینکه ایران از بدو استقلال آزربایجان به کشور ما به چشم دشمن نگاه کرده و همواره در پی ضعیف نگه داشتن آزربایجان بوده است، ولی به کشور ارمنستان که 20% از سرزمین مارا اشغال کرده، یک میلیون نفراز مردم مارااز وطن آباواجدادی خود رانده و درشهر خوجالی منطقه قره باغ دست به نسل کشی زده ، مردم مسلمان آزربایجان را بیرحمانه قتل عام کرده است روابط دوستانه برقرارکرده وبه ارمنستان اشغاگر کمک میکند. در سال1992 هنگام اشغال منطقه کلبجر آزربایجان توسط ارمنستان، ترکیه تمام روابط خود با آن کشوررا قطع وگمرک ها رابه روی آنان بست، اگر ایران نیز چنین میکرد دیگرارضی های آزربایجان اشغال نمی شد وما سرزمین های اشغال شده خود را هرچه زودترآزاد میکردیم. ولی ایران برعکس، درتمام زمینه ها همکاریهای خود را با ارمنستان وسعت داده و پشت پرده تبلیغات دینی بر علیه آزربایجان با هزاران حیله ونیرنگ فعالیت خودراادامه داد. گویا در آزربایجان با مسلمانان بدرفتاری ومساجد تخریب میشود، در صورتیکه بعد از استقلال درکشورما تمام مساجد ازنو بازسازی شده است. آنهائیکه گویا به تخریب مساجد در آزربایجان ناراحت هستند، چرا برعلیه ارمنستان که درمناطق اشغال شده قره باغ، حتی یک مسجد باقی نگذاشتند بیانات اعتراضی نمی دهند. ویا دردیدارهایشان مسئله تخریب مساجد را مطرح نمیکنند."
"آزربایجان وطن تمامی آزربایجانیهاست. افزایش قدرت آزربایجان، افزایش قدرت آزربایجانیهای جهان می باشد."
مصاحبه را از لینک زیر متوانید مشاهده نمائید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر