۱۳۹۱ مهر ۹, یکشنبه

گزارش ویژه کمیته مردمی دفاع از غرب آزربایجان از مؤسسه احمدخانی در اورمیه ــ تصاویر

اورمو ایشچیلری :مؤسسه احمدخانی مركزی عمده برای جذب و سازماندهی نیروهای پان كردیست در اورمیه می باشد و در طی سال ها فعالیتش به مهمترین مركز گسترش اندیشه ی ناسیونالیسم توسعه طلب كرد در اورمیه و جنوب استان آزربایجان غربی تبدیل شده است.
نام این مؤسسه برگرفته از شاعر كرد اهل تركیه احمدخانی می باشد كه در سال 1650 میلادی در حكاری تركیه متولد شده و نخستین فردی است كه در اشعار و نوشتارهای خود از اتحاد كردها سخن به میان آورده است. انتخاب این نام از سوی این موسسه خود نشانی آشكاری از اندیشه ی گردانندگان آن می باشد.مؤسسه ی احمدخانی در سال 1381 تاسیس شد. دفتر نخست این مؤسسه در خیابان طرزی بود كه بعدها به چهارراه آپادانا منتقل شد. دفتر این مؤسسه در خیابان طرزی هم اكنون بنام موسسه اندیشه سبز احسان مشغول فعالیت می باشد.اگرچه هم اكنون مؤسسه ی اندیشه سبز احسان به آموزشگاه زبان های خارجی تبدیل شده است اما گردانندگان آن در پشت پرده مؤسسان مؤسسه ی احمدخانی می باشند كه از طریق این مؤسسه اقدام به جذب دانش آموزان و توزیع كتاب در بین ایشان می کنند. مؤسسه احمد خانی هم اكنون در خیابان آپادانا نرسیده به فلکه مادر سمت راست واقع است. ساختمان این مؤسسه شامل دو طبقه
است که طبقه زیرزمین جهت فعالیت های عملی از جمله تئاتر، موسیقی و برگزاری همایش و شب شعر مورد استفاده قرار می گیرد و درطبقه دوم کلاس های آموزش زبان کردی برگزار می شود.در پشت مؤسسه ی احمدخانی ساختمانی مسكونی قرار دارد كه اكثر جلسات مخفی در این ساختمان برگزار می گردد و تنها افراد عضو مؤسسه و معتمد اجازه رفت و آمد به این ساختمان را دارند. در این ساختمان كتابخانه ی بزرگی موجود می باشد كه در ظاهر كتاب های كردی را به امانت به جوانان كرد واگذار می كند اما در نهان بیشتر جزوات تروریسم كرد در این ساختمان توزیع می شود و جلسات كتاب خوانی در این ساختمان برگزار می گردد.
ارگان این مؤسسه با نام نشریه ی خانی در سویوق بولاق(مهاباد) منتشر شده و علاوه بر آزربایجان غربی در شمال عراق نیز توزیع می شود. در این نشریه سعی می شود از زبان کردی مشترک استفاده شود که زبانی غیر رایج و غیر کاربردی است و بیشتر ناسیونالیستهای افراطی کرد با هدف نزدیک کردن لهجه های مختلف کردی تلاش می کنند آنرا ترویج دهند.
مدیرمسئول این مؤسسه فردی بنام وجدی حاتمی می باشد. این فرد هم اكنون در كردستان عراق ساكن می باشد و در آنجا مشغول برج سازی می باشد. این فرد از سرمایه داران منطقه با افکار به شدت پان کردیستی است. وی متولد سال 1339 در اورمیه و فارغ التحصیل رشته ی مهندسی عمران می باشد که در مقطع کارشناسی ارشد رشته ی علوم سیاسی را برگزیده و هم اکنون در حال آماده شدن برای تحصیل این رشته در مقطع دکترا در دانشگاه سلیمانیه ی عراق می باشد. این فرد پشت پرده ی حمایت مالی و فکری بسیاری از کاندیداهای انتخابات شورای اسلامی شهر اورمیه و نمایندگی مجلس می باشد. وجدی حاتمی از تئوریسین های انجمن صلاح الدین ایوبی در دانشگاه اورمیه بوده است که در دوران دانشجویی نیز فعالیت های زیادی انجام داده است. این فرد علی رغم ساکن بودن در سلیمانیه رفت و آمد زیادی به اورمیه دارد.
 
دومین ساپورتر مالی مؤسسه فردی بنام حامد اسماعیل وند است. این فرد دارای یک مغازه طلافروشی در یکی از پاساژهای واقع در خیابان امام اورمیه می باشد. وی مسئول جمع آوری کمک های سرمایه داران کرد برای مؤسسه ی احمدخانی است.
 
مهمترین عضو فکری مؤسسه ی احمدخانی در اورمیه فردی بنام مسعود شمس، متولد سال 58 روستای شملکان است. وی وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه های آزاد و پیام نور از سال 85 به بعد است. این فرد به شدت طرفدار افکار پان کردیستی است به طوری که در مکان تدریس خود این افکار را آشکارا تبلیغ می کند و بسیاری از دانشجویان کرد حول این فرد جمع شده اند. این فرد در انتخابات گذشته مجلس شورای اسلامی کاندید شد.
 
از دیگر اعضای فکری این مؤسسه قادر رشیدی فارغ التحصیل رشته ی سینما از خارج از کشور و علی بانگین می باشند. بنا به صلاحدید هیئت مؤسس مؤسسه ی احمدخانی و به علت مساله دار بودن این اشخاص رفت و آمد چندانی به مؤسسه ندارند اما در جلسات تصمیم گیری مؤسسه حضور دارند.
 
مسئول امور اجرایی مؤسسه فردی بنام کامران هرکی می باشد. این فرد ساکن روستای مرگور است و از به اصطلاح توابین پ ک ک می باشد. این فرد هم اکنون در ظاهر ارتباطی با پ ک ک ندارد ولی رفت و آمدهای زیادی به شمال عراق دارد.
 
مسئول شاخه ی جوانان این مؤسسه آیهان حسینی می باشد. این فرد ارتباط نزدیکی با فعالین کرد ترکیه دارد که قبلا کمیته مردمی دفاع از غرب آزربایجان در این ارتباط اسنادی را منتشر کرده است.
 
از دیگر افراد فعال در این مؤسسه که از اعضای هیئت مؤسس و شورای مرکزی مؤسسه ی احمدخانی می باشند می توان به کاک نصرت، دانشجوی زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اردبیل، رسول بانگین، دبیر هنر مدارس و نویسنده و پدرام رحمانی، کارمند رسمی حوزه هنری اشاره نمود.
 
مؤسسه ی احمدخانی علی رغم ظاهر فرهنگی موسسه ای سیاسی با افکار پان کردیستی افراطی به حساب می آید. ارتباطات اعضای این موسسه با احزاب کرد ترکیه و عراق، نوع فعالیتها و افکار اعضای آن آشکارا پرده از ماهیت اصلی این موسسه بر می دارد.
 
کمیته مردمی دفاع از غرب آزربایجان ضمن احترام به حقوق شهروندی و اعتقاد کامل به تضمین آزادیهای مدنی اقلیت کرد ساکن در منطقه به استحضار افکار عمومی ملت آزربایجان می رساند که به استناد مدارک موثق موسسه احمد خانی نه یک کانون فرهنگی بلکه یک تشکل سیاسی افراط گراست که در راستای تحقق کردستان بزرگ و الحاق آزربایجان غربی به این کشور خیالی فعالیت می کند.
 
همچنین در حالی که کوچکترین فعالیت فعالین مدنی آزربایجان سرکوب می شود، به هیچ موسسه غیر دولتی آزربایجانی اجازه فعالیت داده نمی شود و حتی یک کلاس تدریس زبان ترکی در اورمیه موجود نیست فعالیت آزادانه چنین موسسه ای بسیار سؤال برانگیز و معنادار است که به نوبه خود اطلاعات موجود در خصوص برخی معاملات و بازیهای سیاسی در خصوص آزربایجان غربی را به نوعی تایید می کند.
 
در انتهای مقاله عکس تعدادی از اعضای این مؤسسه ضمیمه شده است.
 
در خصوص مؤسسه احمدخانی می توانید همچنین به مقاله زیر مراجعه فرمایید.
 
 
کمیته مردمی دفاع از غرب آزربایجان
 
09/07/1391


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر